A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2009.03.04. 00:22 mm11

Te vajon mire fókuszálsz?

Sokan vannak, akik utálják a hétfő reggeleket, mert egy olyan munkahelyen dolgoznak, ahol a főnökükön múlik, hogy mennyi pénzt keresnek. Lehet, hogy az állásoddal nincs semmi bajod, mégis tönkremegy a munkaadód, mert a partnerei nem tudnak neki fizetni a válság miatt.

Abban viszont biztos vagy(ok), hogy lépned kell. Ha esetleg már megtetted, tarts ki!

Mostanában mindenki a nehéz gazdasági helyzetre panaszkodik, pedig sok embernek ez adja meg a végső lökést ahhoz, hogy végre kezébe vegye élete irányítását, s akár beindítsa első, profitot termelő tevékenységét.

Ha nyitott szemmel jársz a világban, akkor Te nem eshetsz kétségbe, hiszen a lelked mélyén tudod, hogy ha kezedbe veszed az irányítást, nem kell kiszolgáltatnod magadat másoknak. És ma aligha szabad megengednünk azt a luxust magunknak, hogy puszta előítéletek vagy a szomszéd véleménye miatt elmenjünk az új mellett!

Asszem nem mondok újat, talán csak konkrétumot, a következő esettel: ma délelőtt megbeszélést tartottunk a munkatársaimmal arról, hogyan indítsuk útnak a már működő kereskedelmi láncunk közös bázisát. Remek ötletek és megközelítések közepette, jókedvünket hangos kacagások jelezték a háznak, miközben megcsörrent egy telefon. Kolléganőm az öccsét hallgatta: kirúgták az egyik ismert kereskedelmi bankból. Letette a telefont és felénk fordult: "No, legalább teljes időben tudja végezni - az addig másoddállásként folytatott munkáját közöttünk. Egyébként a(z) X.Y. bankból ma 1500 embert küldtek el! Jah, és csődbe ment.."

.. de ahogy mondani szokták: minden rosszban van valami jó.

Tudom, hogy téged is érdekelnek a működő megoldások, vállalkozások, így elképzelhető, hogy már van saját elképzelésed vagy egy beindított eszközöd, ami működik ugyan, de még nem hoz elég bevételt. Látod benne a fantáziát, de egyelőre nem tudsz megélni belőle. Az is lehet, hogy még csak puhatolózol és kutatsz a lehetőségek iránt, mert nem tudod, hogy merre indulj el.

Te hol tartasz ezen az úton?

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr75978775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó gondolatok.Teljességgel egyet éretek veled.

joseph38 (törölt) 2009.07.02. 15:52:55

Nos ezzel már tejesen egyet értek.Nekem is van több tervem is többek között több könyv megírása is foglalkoztat.Vázlatok keringenek a fejemben.Ugyanakkor dalokat is szerzek amik csodálatosak mert már több is van.Azokon is dolgozom bármit is alkossak törekedek az egyediségre mert attól leszek több és a világ is.Szóval több projectem is van.
süti beállítások módosítása