A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2007.09.26. 09:09 mm11

Bajnoknak születtél!

Elgondolkoztál-e valamikor is azokon a csatákon, ame­lyeket még születésed előtt nyertél meg? „Állj meg, és gondolkozz el magadról — mondja Amram Scheinfeld genetikus. — A világtörténelem során sosem volt senki, aki pontosan olyan lett volna, mint te, és az idők végtelenségéig sosem jön el egy hozzád hasonló."
Egészen rendkívüli személy vagy. És rengeteg csatát kellett sikeresen megvív­nod, hogy létrejöhess. Gondold csak meg: tíz millió spermasejt vívta a csatát, és csak egyetlen egy nyert — az, amelyikből te lettél! Hatalmas versenyfutás volt, hogy elérjék az egyetlen célt: az értékes petesejtet. Ez a kis sejt, amelyért a sper­mák versenyeztek, kisebb, mint a gombostű hegye. És minden sperma olyan ki­csiny, hogy többezerszeresére kellene felnagyítani, hogy emberi szem számára láthatóvá váljék. És mégis, ez az a mikroszkopikus szint, amelyen életed legdön­tőbb csatáját megvívtad.
A sokmillió sperma mindegyikének feje értékes rakományt vitt: 24 kromoszó­mát, mint ahogy a piciny sejtben is 24 ilyen kromoszóma volt. Minden kromoszó­ma kocsonyaszerű gyöngyökből állt, amelyek szorosan kapcsolódtak egymáshoz. Mindegyik gyöngy sokszáz gént tartalmazott. A tudósok ezeknek tulajdonítják mindazt, ami benned öröklött.
A spermákban lévő kromoszómák tartalmaznak minden öröklött anyagot és hajlamot, amelyhez apád és ősei járultak hozzá. A petesejt kromoszómái azon vonások hordozói, amelyekkel anyád és ősei járulnak hozzá örökletes tulajdonsága­idhoz. Anyád és apád a csúcspontjai a te létedért folyó kétmilliárd éves, győztes küzdelemnek. És akkor — egyetlen meghatározott sperma — a leggyorsabb és a legegészségesebb, a nyerő — egyesült a petesejttel, hogy megalkossanak egy pi­ciny új életet.
A legfontosabb személy élete megkezdődött. Győztesen kerültél ki abból a küzdelemből, amelyben szinte semmi esélyed sem volt, azzal az eséllyel összeha­sonlítva, ami az életedben ezután bármilyen küzdelmedben lehet. Ez azt jelenti, hogy a múlt óriási tartályából örökölted mindazokat a potenciális képességeket és erőket, amelyek szükségesek, hogy elérd a céljaidat.
Bajnoknak születtél, és függetlenül attól, milyen akadályok és nehézségek áll­nakaz utadban, még annak a tized részei sem lehetnek, amelyeket legyőztél a fo­gantatás pillanatában. A győzelem be van programozva minden élő személybe.
/részlet Napoleon Hill-től/

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr15177287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már korábban is gondoltam erre. Csodálkozva szokták fogadni, hogy nem akarok nyerni a lottón, vagy más szerncsejátékon, mert egyszer már nyertem: egy életet.

A leírtaknál azonban árnyalatnyival kevésbé vagyok derűlátó, mert szerintem nen vagyunk győztesek, csak nyertesek. Hiszen az említett győzelemért mi nem tettünk semmit.
Ezért az nem határozza meg a jövőt. De azért örülhetünk neki és élhetünk vele.
süti beállítások módosítása