A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2010.04.26. 01:06 mm11

Légzésszabályozás --> érzelemirányítás

A légzés, a lélegzet, időtlen idők óta az élet szimbóluma. Noha a légzés fontosságát a szókincsünk is elég jól tükrözi, csak nagyon kevesen fordítanak megfelelő figyelmet rá.

A belső energiaállapot befolyásolja a légzést ..

.. s ennek igaz a fordítottja is. A légzéssel befolyásolhatod az energiaállapotodat is! :-) Próbáld ki és meg fogsz róla győződni!

Többféle légzéstechnikát ajánl a szakirodalom :

- mély hasi légzés - az egyik legjobb stresszoldó, ha feszültnek érzed magad, ezt használd, és segít átvinni a passzív pozitív negyedbe!
- szándékos ásítás - ébren tart, bár azt jelzi aludnod kéne! Segít a passzív negatívból kiemelkedni.
- "ha" légzés - egy jó nevetés automatikusan ilyen légzéssel jár. Azonnal megnöveli a vér oxigéntartalmát,  ami többletenergia-forrást jelent a test és az agy számára! Végy mély levegőt az orrodon át, majd kilégzést "ha" 'kiáltás'sal kísérd! Szükség szerint ismételd!
- energialégzés - ha kellemesen érzed magad, de kissé lusta vagy, ez segít aktivizálni. A mély belégzéssel mindkét kezeddet emeld magad elé fokozatosan, a váll magasságánál keresztezve a karhaidat emeld a fejed fölé. Tartsd benn egy pillanatig a levegőt, majd szádon keresztül fújd ki a levegőt, mintha egy gyertyát fújnál el, közben lazán ejtd le a nyakad, vállad, karjaidat. Ismételd 5-10-szer!

Én a legjobban a teljes jógalégzést szeretem, amit még kedvenc jógaoktatóimtól (Bálint János és Gyöngyi) tanultam, van ennek már tíz éve is :-) És a bonyolultabb légzéstechnikák elsajátításához, a jógát ajánlom szeretettel!

Szólj hozzá!

Címkék: technika jóga stresszoldás szint légzés belső érzelmi energiaállapot


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr291951619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása