A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2008.08.16. 11:42 mm11

Az időről..

".. hogyan működhetnénk a világban az idő érzékelése nélkül. ha nem lennének elérendő, megküzdendő céljaink? Azt sem tudnám, hagy ki vagyok, hiszen a múltam tesz azzá, aki ma vagyok! Szerintem az idő nagyon értékes dolog, és meg kellene tanulnunk bölcsen hasznalni; s nem elvesztegetni!

 

Az idő egyáltalán nem értékes, mert csupán illuzió. Amit értékesnek érzékelsz, az nem az idő, hanem egy időn kívüli pont: a most. Az valóban értékes. Minél inkább az időre összpontosítasz - a múltra és a jövőre -, annál inkább elveszíted a mostot, a létező legértékesebb dolgot. Miért a legértékesebb? Egyrészt, mert ez az egyetlen létező dolog. Csak ez van. Az örök jelen az a tér, amelyben az életed kibontakozik, az egyetlen tényező, amely állandó marad."

 

"Tapasztaltál-e, tettél-e, gondoltál-e vagy éreztél-e bármikor bármit is a moston kívüli időpontban? Gondolod, hogy valaha is fogsz? Történhet-e vagy létezhet-e bármi a moston kívüli időpontban? A válasz nyilvánvaló, ugye?

Soha, semmi sem történt a múltban: minden a mostban történt.

Soha, semmi nem fog történni a jövőben: minden a mostban fog történni.

Amire múltként gondolsz, az az elmédben elraktározott emléknyom egy korábbi mostról. Amikor a múltra emlékezel, akkor reaktiválsz egy emléknyomot, és azt most teszed. A jövő egy elképzelt most, az elme projekciója, kivetítése. Amikor eljön a jövő, az mostként jön el. Amikor a jövőre gondolsz, azt is most teszed. A múltnak és a jövőnek nyilvánvalóan nincs saját realitása. Ahogy a Holdnak sincs saját fénye, csak a Napét tükrözi vissza, ugyanúgy a múlt és a jövő is csak halvány reflexiója az örök jelen fényének, erejének és valóságának. Realitásukat a mosttól "kölcsönzik"."

.. részletek a Most hatalma c. könyvből.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr86618420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joseph38 (törölt) 2009.07.03. 11:09:43

Az idő az szükséges rossz lenne?Hát nem!Feltéve,ha így viszonyulok hozzá.Régen az ellenségem volt,aztán rájöttem,hogy inkább baráttá kell fogadni,majdnem olyanná,mint egy személyt,ugyanis az idő segít behatárolni az életünk termőit.Azaz egy viszonyítási pontként kezelem.
Üdv!
süti beállítások módosítása