A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2009.06.10. 09:26 mm11

A munka paradoxona

„A rendelkezésére álló idő egyharmadát az emberek többsége munkával tölti. A munka a legkülönösebb élmények egyike. Annak ellenére, hogy semmihez sem hasonlíthatóan intenzív és elégedettséget adó élményekkel ajándékoz meg bennünket, növeli a büszkeségünket, alakítja identitásunkat – a legtöbb ember mégis örül, ha kibújhat alóla.”

„Tekintve, hogy a munka mily tetemes időt emészt fel életünkből, s, hogy milyen erős hatást gyakorol tudatunkra, életünk tökéletesítéséhez muszáj szembenéznünk kétértelműségével.”

Csíkszentmihályi Mihály: És addig éltek, amíg meg nem haltak

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr971176141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A munkával kapcsolatos idézet megállja a helyét a valóságban is számomra,nemcsak,hogy helytálló hanem törvényszerű is,mert az embernek muszáj dolgoznia és az felelősség teljes kell ,hogy legyen ,amit csinál,az is fontos,hogy szeresse,mert nem tudja maximumot nyújtani!Ugyanakkor ha nem dolgozik beleesik egy olyan csapdába,amelyet saját maga kreált íj módon a lelki egyensúlya felborul.Akkor van a lelkünk egyensúlyba munka szempontjából,ha az elvégzett munka egyenes arányban van a pihenés idejével.Így az arany középúton járunk.


Tóth József

Ha van kedved válaszolj!
Bármilyen témáról van önálló véleményem.
Szia!
.. hirtelen ez a megjegyzés jutott eszembe a "bármilyen témáról van önálló véleményem" olvastán. Vajon ennyi időt és tapasztalatot megéltél volna már vagy innen-onnan összeollózott gondolatokat továbbítasz?

A munka témához visszatérve talán annyi kiegészítés még a saját magam ídézetthez, hogy nem biztos, hogy az, amit kedvelsz és az, ami jövedelmez - tehát eszközként használod - egy és ugyanaz. De nagy valószínűséggel, ha az eszközként - pénzkreálásra - használt tevékenységet jó műveled, és eredmények jönnek belőle, előbb-utóbb meg/beleszeretsz! :-)
Bizony ennyi tapasztalatot és időt megéltem!Elég sok munkahelyen megfordultam,mialatt sikerült kialakítanom önálló véleményt erről a témáról!Nem össze lopkodott gondolatok ezek,hanem ésszerű következtetések sorozata,amiket a gyakorlat vissza is igazolt!
Erről akár egy könyvet is írhatnék,mert lehet!
Az utóbbi hozzászólással egyet értek.
Nem akárki vagyok és ha kell be is tudom bizonyítani!Számomra nem azaz öröm,ha másoktól lopok,hanem az ami az én valóságomban létre jön!
Üdv!
Ha van kedved válaszolj!
Nem veszed tolakodásnak,ha megakarom tudni,hogy kinek írtam választ?(férfi,nő)
Egyéb elérhetőségeim:complitwork@vipmail.hu
Msn:toth jozsef@live.ca
Végül is végre találtam egy értelmes embert,akivel komolyan is lehet egyéb dolgokról eszmét cserélni és ez most nekem nagy öröm!

"Nem csak megyek az úton,hanem ismerem is az utat,amin járok,ezért könnyedén haladok rajta!"

Tóth József
süti beállítások módosítása