A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2007.10.26. 00:35 mm11

Történet a változásról..

"Szegény­ségben nőtt fel. Általános iskolásként újságot árult, cipőt tisztított, hogy segítsen édesanyjának a család eltartásában. Később a nyári hónapokban kabinos fiúként dolgozott egy teherhajón. Amikor tizenhétévesen befejezte középiskoláit, elhagy­ta otthonát. Egyike lett azoknak a csavargóknak, akik járták az Egyesült Államok útjait, potyáztak a vasutakon és bekóborolták az egész országot.
A társai keménykötésű fickók voltak. Szerencsejátékot űzött, barátkozott cső­cselékkel. Szerencselovagok, hontalanok, csempészek, marhatolvajok és hason­lók voltak a társai. Mexikóban csatlakozott Pancho Villa seregéhez. „Nem kor­csolyázhatsz túl közel a törvénytelen dolgokhoz úgy, hogy ne tudnál róluk, még ha nincs is hozzájuk semmi közöd — mondta Charlie Ward. — Ott követtem el a hibát, hogy rossz társakat választottam. A legnagyobb bűnöm az volt, hogy rossz emberekkel szövetkeztem."
Időről-időre nagy összegeket nyert szerencsejátékon, aztán mind elvesztette. Végül kábítószer-csempészésért letartóztatták. Bíróság elé állították és elítélték. De Charlie Ward élete végéig hangoztatta, hogy ártatlanul ítélték el.
Charlie Ward harmincnégy éves volt, amikor belépett a leavenworthi börtön ajtaján. Előtte sosem volt még börtönben. El volt keseredve. Megesküdött, nincs olyan börtön, amely elég erős ahhoz, hogy képes legyen őt a falai között tartani. Kutatott a szökés lehetőségei után.
Aztán történt valami! Charlie úgy döntött, megváltoztatja a beállítottságát: ne­gatívról pozitívra. A PLB-vel fogadta a változás kihívását. Valami legbelül azt súg­ta neki, hagyja abba a gyűlölködést, és legyen a börtön legpéldamutatóbb elítéltje. Ettől a pillanattól kezdve életének menete előnyös irányba kezdett változni. Egy­szerűen csak azzal, hogy a negatív gondolkozásról a pozitív gondolkozásra váltott át, Charlie Ward kezdte átalakítani önmagát.
Megváltoztatta törekvésének, harcos szellemének irányát. Megbocsátott ma­gában a szövetségi nyomozónak, aki elfogta. Felhagyott azzal, hogy gyűlölje a bí­rót, aki elítélte.
Alaposan szemügyre vette a régi Charlie Wardot. Elhatározta, hogy a jövőben még a rossz látszatát is elkerüli. Körülnézett, hogyan tehetné minél kellemesebbé börtönnapjait.
Először néhány kérdést tett fel magának. És felnőtt életében először talált vá­laszt ezekre könyvekben. Különösen a Bibliában. A cellájában kezdte olvasni a Bibliát. Olvasta és újra olvasta. Attól kezdve, egészen hetvenhárom éves korában bekövetkezett haláláig, minden nap olvasta a Bibliát, hogy napi problémáinak megoldásához útmutatást, inspirációt és segítséget merítsen belőle.
Megváltozott beállítottságának és viselkedésének következményeként kezdtek róla előnyös véleményt kialakítani a börtön vezetői. Egyik nap egy rabtárs-hiva­talnok elmondta neki, hogy egy megbízható ember, aki a börtön erőművében dolgozik, három hónap múlva szabadul. Charlie keveset tudott az elektromosságról, de a börtön könyvtárában voltak könyvek a villamosságtanról. Így hát tanul­mányozni kezdte őket. Megtanult mindent, amit meg lehetett belőlük tanulni.
Három hónap elteltével Charlie kész volt. Jelentkezett a munkára. Volt valami a hangjában és a modorában, ami kedvező benyomást tett az igazgatóhelyettesre. Ez a valami Charlie Ward pozitív lelki beállítottságának komolysága és őszinte­sége volt. Megkapta a munkát! •
Mivel PLB-vel folytatta a tanulást és a munkát, Charlie Ward az erőmű főel­lenőre lett, százötven beosztottal. Mindegyiküket próbálta lelkesíteni, ösztönözni.
Amikor Herbert Hughes Bigelowt, a Brown & Bigelow cég elnökét adócsalá­sért elítélték és a leavenworthi börtönbe zárták, Charlie Ward összebarátkozott vele. Mindent megtett, hogy arra ösztönözze Bigelowt, alkalmazkodjék a környe­zetéhez. Mr. Bigelow nagyra értékelte Charlie barátságát, és amikor büntetési ideje a végéhez közeledett, ezt mondta neki: „Jó volt hozzám. Ha kiszabadul, jöj­jön St. Paulba, és munkát fog kapni."
Öt hét múlva Charlie szabadult és St. Paulba ment. Mr. Bigelow ígéretéhez hí­ven munkát adott neki. Munkásként heti 25 dollárt keresett. Mivel Charlie PLB-vel dolgozott, két hónapon belül művezető lett. Egy év múlva főművezető. Végül Charlie elnökhelyettes és főigazgató lett. Amikor Mr. Bigelow meghalt, Charlie lett a Brown & Bigelow cég elnöke, és az maradt sok évvel később bekövetkezett haláláig. Charlie irányítása alatt a forgalom évi három millióról több, mint évi öt­ven millióra emelkedett. A Brown & Bigelow egyike lett a legnagyobb cégeknek az adott területen.
Ward pozitív lelki beállítottságának, és annak a vágyának köszönhetően, hogy segítsen a nála kevésbé szerencséseken, meglelte lelki békéjét, boldogságát, a sze­retetet, a jó életet. Elnöki döntéssel, példamutató életének elismeréseként, visszakapta állampolgári jogait. Akik ismerték őt, a legnagyobb tisztelettel visel­tettek irányában, és maguk is úgy érezték, segíteniük kell másokat.

Talán a legkülönösebb és legdicséretesebb érdeme az volt, hogy ötszáznál több olyan nőt és férfit foglalkoztatott, akik a börtönből szabadultak. Szigorú, de meg­értő irányítása mellett folytatták rehabilitációjukat. Sosem felejtette el, hogy va­lamikor maga is elítélt volt."

/részlet Napoleon Hill-től/

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr88208426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hámori Ede 2008.10.21. 01:12:46

Életem egyik legnagyszerübb könyv élménye volt...Gratulálok Neked Mónika,remek az oldalad!!
süti beállítások módosítása