A Titok!

What Is The Secret

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pozitív Lelki Beállítottság

Kedves Látogató!

Ez az oldal azoknak készül, akik nyitottak valami új befogadására.

Jó olvasást!



Lazításképp..

2009.08.05. 16:16 mm11

Álom-vágy-terv-cél

Sokan úgy élik le az életüket, hogy folyton csak a múltban álmodnak, csak arra gondolnak, nosztalgiáznak, hogy régen milyen jó volt, milyen jól éltek, mennyivel több mindenre volt pénzük, mi mindent megvehettek ugyanennyi fizetésért

pld: Bezzeg régen milyen jó volt, manapság már semmit sem tervezhetek, úgysincs rá pénzem!

Ők azok, akik inkább csak beszélnek, de változtatni a helyzetükön végül mégsem tudnak, vagy nem is akarnak. Az élet viszont nem erről szól. Tudni kell változni, alkalmazkodni az újdonságokhoz, a kialakult helyzethez. Aki pedig ugyanazon vagy jobb életszínvonalon akar élni, mint régen, annak cselekednie kell. A múlt már lezárult, mától pedig egy új élet kezdődik, amihez új álmok társulhatnak, ha nem félünk vállalkozó szelleműek lenni.

Másoknak vannak ugyan terveik, álmaik a jövőre nézve, de ezek a legtöbbször csak kicsik, olyanok, amiknek teljesítéséhez csupán idő kell és az, hogy eltervezzük. Az ilyen álmok azonban nem visznek minket jóval előbbre, csak kis lépésekben haladhatunk velük. Az ilyen álmok azért születnek, mert az ezeket megálmodók biztosra akarnak menni, nem akarnak semmiféle kockázatot vállalni. Megvalósíthatót álmodnak, de gyakran azt sem valósítják meg, mert nem elég fontos az az álom, úgy vannak vele, hogy majd meglesz az valamikor magától is.

Pld: Egyszer szeretnék venni egy szép új autót!

Akadnak olyanok is, akik megvalósítják álmaikat, és azután nem álmodnak újat. Az ilyen emberek életében általában eljön az az idő, amikor már nem elég az, amijük van, érzik, hogy hiányzik az életükből valami, amiért érdemes lenne küzdeni.

Pld: Orvos leszek! – Azzá lettem, szeretem a szakmám, de valami hiányzik. Ilyenkor új álmot kell teremteni! Új célt, ami leköt minket, színt visz az életünkbe.

A következő álom az, amikor nincs tervünk. Tudjuk, hogy mit akarunk, de nincs konkrét jövőképünk, hogyan valósíthatjuk meg majd végső célunk. Végül az ilyen álmokkal sem érünk semmit, mert álmaink tervek nélkül csak kimondott szavak maradnak.

Pld: Bárcsak lenne egy nyaralóm a Balaton parton!

A célunk eléréséhez vezető terveink meghatározására kérhetünk segítséget is, nem kell mindent egyedül csinálnunk. Erre jó példa a hálózatépítés, ahol szponzorunkhoz mindig bizalommal fordulhatunk segítségért.

Akiknek nagy álmaik vannak és céltudatosak, azok tervet készítenek. Nem állnak meg az álom meghatározásánál. Megvalósítják azt, azután pedig még nagyobbakat álmodnak. Igazán sikereseknek azok érzik magukat, akik nem félnek nagyokat álmodni és elindulnak megvalósítani álmaikat!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://polebe.blog.hu/api/trackback/id/tr131290797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joseph38 (törölt) 2009.08.28. 18:24:41

Milyen igaz.Nem csak a hálózat építés az egyetlen módja annak hogy elérjük céljainkat.Á-ból b-be több úton módon is el lehet jutni,vagy nem ?Dehogynem
Kétség kivül a hálózat építés jó eszköz ahhoz hogy elérjük céljainkat de nem az egyetlen.
Szép napot.

joseph38 (törölt) 2009.08.28. 18:31:05

A magyarok sajátja a pesszimizmus ez van sajnos de a jó hír az hogy változunk
az optimizmus irányába.12-13 éve változunk magyar országon.A pozitiív gondolkodás kezdetben jól megy ha megtanuljuk mi az ,a gond az hogy hogy tartsuk meg ezt a gondolkodás módot.Kemény meló de megtartható
ez a fajta gondolkodás mód.A hálózat építők is tudják ezt jól.
Szép napot
süti beállítások módosítása